Diensten

Onze diensten

U kunt als klant bij Adriaans Accountants natuurlijk terecht voor de financiële- en salarisadministratie, de jaarrekening en de fiscale aangiften. Maar ons team heeft zich verder gespecialiseerd in bredere vraagstukken die organisaties tegenkomen. Samen met u bieden wij antwoord op vragen zoals:

Lees verder om meer te weten te komen over wat Adriaans Accountants voor uw organisatie kan betekenen.
Werken bij adriaans accountants?
Onze diensten

Benieuwd waarvoor u bij Adriaans accountants terecht kunt?

01

Bedrijfsvormen

Als u een onderneming wilt starten (of een nieuwe activiteit op wil zetten) denkt u natuurlijk na over de ondernemingsvorm. Maar als u al jaren ondernemer bent, is uw keuze dan nog de juiste?

Het is goed om bij de start of na verloop van een aantal jaar eens met uw adviseur rond tafel te gaan zitten en de argumenten van uw keuze te bespreken. De argumenten die destijds golden kunnen ingehaald zijn door de tijd of door gewijzigde wetgeving.

En wat als er een bedrijfsoverdracht plaats gaat vinden? Verkoopt u de onderneming of besluit u om tijdelijk een samenwerkingsverband aan te gaan. Of is het certificeren van aandelen een optie voor u?

Wij bespreken graag de mogelijkheden met u zodat u op een verantwoorde wijze een keuze kunt maken.

02

Fiscaal

Een onderwerp dat niet in het kort is samen te vatten. Belastingen komen we dagelijks tegen, denk maar aan de omzetbelasting, die ook voor vrijgestelde ondernemers (bijv. onderwijs) een rol kan spelen.

De jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting kent iedereen maar er zijn nog veel meer belastingen; denk maar aan de toeristenbelasting. Onderaan de pagina vind u een opsomming van een aantal belastingen.

Als klant van onze organisatie kunt u gewoon bellen met uw fiscale vragen. Soms is het antwoord niet snel en eenvoudig te geven. Bijvoorbeeld bij de beperking van renteaftrek in een internationaal concern of eenvoudigweg de aftrek van lijfrentepremie. In dat geval maken we een afspraak.

Heeft u de lijst onderaan al gelezen? Adriaans Accountants heeft met drie belastingadviseurs de nodige bagage om u te adviseren.

Ook begeleiden wij u bij controleonderzoeken, bezwaarschriften en wanneer u in beroep gaat tegen een uitspraak.

03

Personeel

Heeft u de uitdrukking “Ik wens u veel personeel toe” al eens gehoord? Meestal wordt dat niet als positief ervaren. Wij proberen de ‘personeelslast’ te verminderen door u goed te adviseren.

Wij zorgen allereerst voor de juiste verwerking van de lonen. Daarbij zorgen we er samen met u voor dat de juiste inhoudingen plaatsvinden. Daar zijn vaak meer gegevens voor nodig dan u denkt, bijvoorbeeld de bedrijfstakfondsen en eigenrisico verzekeringen.

Verder verzorgen wij de aangiften bij de belastingdienst en bedrijfstakfondsen voor u. Ook de contacten met het UWV lopen vaak via ons kantoor.

Wij adviseren u bij aanname van personeel en stellen eventueel een arbeidsovereenkomst op. Bij ontbinding van de arbeidsovereenkomst kan Adriaans Accountants u ook adviseren.

Voor u onderhouden wij de contacten met de belastingdienst, het UWV, fondsen en verzekeringstussenpersonen.

04

Overname/opvolgen

Uw zoon of dochter wil uw onderneming voortzetten. Maar uw geesteskind geeft u niet zomaar uit handen. Dan wilt u toch een aantal jaren een vinger in de pap houden? Wij kunnen u in dat geval adviseren.

Wilt u de onderneming van uw vader overnemen maar kan hij die niet loslaten? Ook daarin kunnen wij adviseren.

Misschien ligt bij u bedrijfsopvolging niet zo voor de hand. Dan komt er een moment dat u de onderneming te koop gaat aanbieden. Ook hierin kunnen wij een adviserende rol spelen. Niet alleen wat betreft de verkoopprijs maar vooral het hele proces en de randvoorwaarden.

05

Juridisch

Evenals fiscaliteit is dit een enorm breed onderwerp. Of het nu het familierecht, huurrecht, erfrecht of arbeidsrecht betreft, u krijgt in veel gevallen met deze juridische aspecten te maken.

Onze klanten bellen ons dan ook met zeer uiteenlopende vragen, in zowel de privé als de zakelijke sfeer. Het is juist een voordeel een vertrouwenspersoon te hebben die uw situatie in zoveel detail kent. Als u een (risicovolle) onderneming wilt starten is het van belang te weten of u onder huwelijksvoorwaarden of in algemene gemeenschap bent gehuwd.

Wie denkt er bij de inbreng van uw onderneming in de BV aan de stamrechtovereenkomst? En is daarin dan een bepaling voor uw kinderen opgenomen?

Ook zorgen we voor een arbeidsovereenkomst, huurovereenkomst of leningovereenkomst.

Heeft u gedacht aan algemene voorwaarden voor uw onderneming. Ook daarin kunnen wij adviseren.

Zo zijn er talloze onderwerpen waarover u samen met ons van gedachte kunt wisselen. Uw plannen worden door ons op allerlei gebied aangevuld. “Heeft u daaraan gedacht?” is een veel door ons gestelde vraag en waarvoor wij veel waardering vinden in onze relatiekring.

06

Financiële planning

Adriaans Accountants streeft ernaar om meerdere keren per jaar contact te houden met onze klanten. Om te informeren hoe het ging, gaat en zal gaan.

Ieder jaar bespreken we een jaarrekening en een fiscale aangifte. Dan bekijken we niet alleen de cijfers van het afgelopen jaar maar ook de toekomstperspectieven.

Wat komt er het komende jaar en wat daarna. Wat verwacht u aan ontwikkelingen in uw onderneming en uw inkomen. Soms moeten plannen daarop aangepast worden.

Planning is een voortschrijdend inzicht, ieder jaar uw wensen inventariseren en bekijken of en hoe dat te realiseren is. Soms ontdek je dat alles goed verloopt en geen actie nodig is; een andere keer kom je tot de conclusie dat er wel mogelijkheden zijn.

Een planning komt maar zelden uit zoals die bedoeld is. In sommige gevallen valt een plan volledig in duigen. Bijvoorbeeld bij een overlijden… ineens verandert de hele wereld. Ook dan is het goed om met uw adviseur te praten over hoe het verder moet en hoe het verder kan.

Adriaans Accountants spreekt met haar klanten over allerlei verschillende situaties; overlijden, scheiding, arbeidsongeschiktheid. Niet de meest prettige onderwerpen maar beter tevoren over nagedacht dan achteraf denken ‘had ik maar’.

Wij praten ook liever met u over de studie van uw zoon of dochter, zijn/haar trouwplannen, de koop van een nieuwe woning of zeilboot. En natuurlijk willen we ook weten of uw fietsvakantie misschien iets voor ons kan zijn.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?