Nieuws

Download hier de laatst uitgegeven nieuwsbrief in pdf-formaat.

Op deze pagina treft u wekelijks de laatste nieuwsberichten aan welke door de Belastingdienst zijn gepubliceerd.

Tevens kunt u aan de rechterzijde de laatst door ons uitgegeven nieuwsbrief downloaden in pdf-formaat.

Hier kunt u vorige uitgaven van onze nieuwsbrief downloaden in pdf-formaat.

 

Beperkte mogelijkheid tot doen van aangifte

2 maart 2021

De Belastingdienst heeft helaas te maken met een ernstige technische storing in de online aangifte. Daardoor lukt het misschien niet om in te loggen op Mijn Belastingdienst, of u krijgt na het inloggen een storingsmelding.

Meer dan 255.000 mensen hebben sinds 1 maart succesvol aangifte gedaan.

Heleen Bisschoff-Moonen, verantwoordelijk voor de aangiftecampagne: “Het is natuurlijk ontzettend vervelend dat de Belastingdienst door deze storing sommige mensen moeten teleurstellen die op dit moment graag aangifte willen doen. De Belastingdienst werken op dit moment dag en nacht om het probleem op te lossen en hopen dat dat snel gaat lukken. Lukt aangifte doen niet meteen? Probeer het dan op een later moment nog eens, of doe aangifte met de aangifte-app, kijk wel eerst of dat kan. Iedereen heeft tot 1 mei de tijd om aangifte te doen.”

De oorzaak van de storing is nog niet bekend. Duidelijk is al wel dat de technische problemen niet worden veroorzaakt door overbelasting van de servers of DDOS aanvallen. Er zijn externe partijen betrokken bij het vinden van een oplossing.

Via Mijn Belastingdienst kunnen op dit moment 40.000 mensen tegelijk aangifte doen. Normaal zijn dat er 140.000. Het maximum aantal gebruikers wordt gelimiteerd om mensen succesvol te laten inloggen. De komende dagen hopen de Belastingdienst het normale aantal maximum gebruikers weer te bereiken.

Via de website en social media houden de Belastingdienst u op de hoogte.

 

28 februari 2021: deadline melding grensoverschrijdende constructies van 25 juni 2018 tot 1 juli 2020

24 februari 2021

Bent u betrokken bij een grensoverschrijdende fiscale constructie in de periode van 25 juni 2018 tot 1 juli 2020? En gaat het om een constructie die u moet melden op grond van de Europese richtlijn Mandatory Disclosure Rules (MDR/DAC6)? Doe dit dan uiterlijk 28 februari 2021.

Op Meld uw grensoverschrijdende fiscale constructie leest u meer over de richtlijn Mandatory Disclosure Rules (MDR/DAC6). En over hoe u een melding doet.

 

Startende ondernemer? Volg het webinar over belastingzaken

16 februari 2021

De Belastingdienst organiseert in 2021 weer een reeks webinars voor startende ondernemers over belastingen en ondernemen. Het eerstvolgende webinar is op 24 februari a.s..

Het webinar vervangt de normale voorlichtingsbijeenkomsten van de Belastingdienst voor startende ondernemers, omdat die vanwege de coronacrisis niet doorgaan. In eerste instantie tot en met juni 2021 vindt het webinar meerdere keren plaats.

Details Webinar

Naam webinar

'Goede start met de Belastingdienst'

Waar?

Online

Wanneer?

Woensdag 24 februari 2021 om 20.00 uur

Informatie over onder meer

aangifte inkomstenbelasting
aangifte btw
handel met buitenland

Inschrijven/informatie

Volgende webinars

Woensdag 31 maart, maandag 3 mei en woensdag 16 juni 20.00 uur

Tijdens het webinar maakt u ook kennis met de KVK. Daarnaast kunt u vragen stellen via de chat. Deskundigen van de Belastingdienst beantwoorden deze tijdens en na afloop van het webinar.

 

Belastingmaatregelen vanwege coronacrisis verlengd

21 januari 2021

Nederland is helaas nog niet uit de coronacrisis. Om burgers en bedrijven te steunen in deze moeilijke tijden heeft het kabinet besloten een aantal fiscale coronamaatregelen te verlengen.

Het gaat om de volgende belastingmaatregelen:

Voor ondernemers

Bijzonder uitstel van betaling