Nieuws

Download hier de laatst uitgegeven nieuwsbrief in pdf-formaat.

Op deze pagina treft u wekelijks de laatste nieuwsberichten aan welke door de Belastingdienst zijn gepubliceerd.

Tevens kunt u aan de rechterzijde de laatst door ons uitgegeven nieuwsbrief downloaden in pdf-formaat.

Hier kunt u vorige uitgaven van onze nieuwsbrief downloaden in pdf-formaat.

 

Zzp'ers gezocht voor de proef 'Boekhouden, belastingaangifte en betalen in één'

13 augustus 2018

Ziet u op tegen de boekhouding? Bang voor fouten, en gedoe met de Belastingdienst? Nergens voor nodig. U kunt u nu aanmelden voor een proef met online boekhoudpakketten waarmee u in één moeite door uw boekhouding, btw-aangifte en betaling regelt.

De proef 'Boekhouden, belastingaangifte en betalen in één' is een samenwerking tussen de Belastingdienst en de stichting Zeker-OnLine. Hij is in januari 2018 van start gegaan en duurt 2 jaar. Deelnemers krijgen de online boekhoudpakketten voor een speciale prijs. Er kunnen 2.500 zzp'ers meedoen.

Zo werkt het

Als u van de partij bent, gaat u aan de slag met een online boekhoudpakket in een veilige omgeving, dat automatisch de gegevens voor uw btw-aangifte klaarzet. Vervolgens verzendt u uw aangifte vanuit het pakket en betaalt u met iDeal.

De Belastingdienst kijkt níet mee in uw boekhoudpakket. Alleen uw aangifte- en betalingsgegevens worden verstuurd. Deelnemers aan de proef worden ook niet extra gecontroleerd. 

Tijdens de proef horen de Belastingdienst graag uw ervaringen, via enquêtes of een interview.
U krijgt een onderzoeksvergoeding van € 25 als u minimaal 4 online enquêtes invult.
Werkt u mee aan een interview, dan geldt een uurtarief van € 50 (exclusief btw).

Natuurlijk is het veilig

Het is in uw én de Belastingdienst belang dat uw gegevens in goede handen zijn en blijven. Daarom werken de Belastingdienst samen met aanbieders van online boekhoudpakketten die het keurmerk Zeker-OnLine dragen. Een pakket krijgt dit keurmerk pas als de betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit ervan vaststaan.

Aanmelden?

Dat doet u bij Zeker-OnLine.

 

Elektronisch berichtenverkeer Belastingdienst vertraagd

7 augustus 2018

Door een technische storing is het mogelijk dat elektronisch berichten van en naar de Belastingdienst vertraagd worden verwerkt.

De Belastingdienst werken aan een oplossing.

 

21% btw voor de levering van een opgezet dier door een taxidermist

30 juli 2018

De levering van een opgezet dier door degene die het dier heeft opgezet (de taxidermist) is níet een levering van een kunstvoorwerp door een kunstenaar. Voor deze levering geldt daarom het btw-tarief van 21%.

Taxidermie is het opzetten van dode dieren. Dode dieren worden tegen bederf behandeld en in een natuurlijke houding opgezet.

Voor de levering van een kunstvoorwerp door de maker geldt het lage btw-tarief (nu 6%). Onder het begrip 'kunstvoorwerp' vallen onder andere beeldhouwwerken.

Een taxidermist die een dier opzet, maakt géén beeldhouwwerk. Hij behandelt het dode dier alleen zó dat het lange tijd in een natuurlijke houding kan worden getoond. Dit is een ambachtelijke bezigheid en niet een creatief proces waarbij uit het gekozen duurzame materiaal naar eigen inzicht een beeldhouwwerk wordt gecreëerd. Voor de levering van een opgezet dier door een taxidermist geldt daarom het normale btw-tarief van 21%.

 

Nieuwe bpm-aangifte vanaf eind september

25 juli 2018

Vanaf eind september 2018 doet u bpm-aangifte met een nieuw digitaal aangifteformulier. De Belastingdienst informeren u op de site van de Belastingdienst wanneer de nieuwe bpm-aangifte beschikbaar is.

De nieuwe bpm-aangifte heeft de volgende voordelen:

•U vult de bpm-aangifte eerst digitaal in en drukt hem daarna af.
•Bij de vragen kunt u op een vraagteken klikken voor meer uitleg.

De Belastingdienst adviseren u om de nieuwe bpm-aangifte gelijk te gebruiken zodra deze beschikbaar is.

De Belastingdienst verwerken uw bpm-aangifte nog niet digitaal

Helaas kunnen de Belastingdienst de nieuwe bpm-aangifte nog niet gelijk digitaal verwerken. Onze excuses hiervoor. De Belastingdienst werken aan een volledig digitale verwerking van uw bpm-aangifte.

Lees meer over hoe u bpm-aangifte doet: